Gode gulve til lejligheden

Som udgangspunkt kan du vælge de samme typer gulve, uanset om du bor i hus eller lejlighed, der er dog nogle faktorer du med fordel kan overveje især, hvis du gerne vil være en god nabo. På www.flottegulve.dk finder du et stort udvalg af flotte gulve, der vil være et fremragende valg i en lejlighed.

En af de mest markante forskelle på at bo i lejlighed og bo i hus er, hvor tæt på naboerne er og især hvis du ikke bor i stueetagen så kan dit valg af gulv markant påvirke ikke mindst din underbo. I værste fald kan lydgener fra dine gulve være med til at skabe en dårlig stemning mellem dig og naboerne.

Bor du i lejlighed og vil du gerne være en god nabo, så kan du med fordel vælge et akustik gulv, det vil både minimere den trinstøj du udsætter dine naboer for og som i det hele taget vil formindske lydgener for både dig selv og dem, der bor omkring dig.

Vinylgulve, klik vinyler, korkgulve, Marmoleum Click gulve, Wicanders gulve og Disano gulve er alle gode valg, hvis du er på udkig efter et moderne akustikgulv. Gulvtæpper er en anden gulvtype, hvor der vil være minimal trinlyd og som virker lyddæmpende.

Vælger du et laminatgulv eller et trægulv, så vil det være en god ide, at lægge et lyddæmpende underlag under gulvet og på den måde minimere støjgener fra gulvet.

Har du valgt en hård gulvtype som klinker, laminatgulve og trægulve, så kan du også mindske trin støjen ved at smide skoene. Det har også den bonus, at gulvet bliver udsat for mindre slid og dermed bevarer deres flotte udseende i længere tid.

En anden smart ting du kan gøre for at skabe et bedre indeklima og mindske lydgener for både dig selv og dine naboer er ved at opsætte akustikpaneler på vægge, lofter eller andre lige flader.