Sådan skåner du medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen

Der er evigt behov for arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen. Men denne arbejdskraft skal helst være motiveret og stabil, hvilket kan være svært, hvis man har at gøre med fysisk hårdt arbejde, der er slidsomt i længden. Ja, de fleste jobs er slidsomme i længden i mindre eller større grad, men her får du nogle råd til, hvilke redskaber, man kan implementere for at undgå skader og skåne sine medarbejdere.

Invester i redskaber der klarer det hårde arbejde

Det siger næsten sig selv, men med i dags moderne teknologi og redskaber, findes der teknologiske løsninger på rigtig mange af de fysisk krævende opgaver, som ellers har været i denne branche. Tag for eksempel noget så simpelt som at fjerne et dæksel. Nej, det er ikke den værste opgave, men skal man gøre det mange gange i streg, slider det i længden. Her findes der både en manuel eller en elektrisk dækselløfter, hvoraf den elektriske ikke kræver nogle fysiske kræfter fra dine medarbejdere. Dette er blot et eksempel ud af mange maskiner, som gør det lettere og hurtigere at klare de opgaver, man står overfor.

Tal om helbred på jobbet

Det er vigtigt at være i dialog med dine ansatte, når det kommer til deres helbred. Mange skjuler, hvis de har smerter, fordi de ikke vil virke svage eller dovne på arbejdet. Men hvis man gør det naturligt at føre en samtale om den slags, bliver det meget lettere for medarbejdere at åbne op overfor hinanden og sige, hvis de ikke kan klare en bestemt opgave. Det er bedre at forebygge end at få meldinger om en arbejdsskade. Nu skal det ikke lyde som om, at alle er på vej på sygehuset, men det er blot for at understrege, hvor stor en effekt, dialogen kan have på effektivitet og sundhed på en arbejdsplads.