Skal du have nye termoruder?

Overvejer du at skifte en eller flere af dine termoruder ud, men er du usikker på, om det er nødvendigt eller ej? Her finder du flere tegn, som du bør være opmærksom på, hvis du prøver at finde ud af, om det er tid til at skifte ruderne.

Det bør du være opmærksom på

  • Dug mellem glaslagene – En af de ting, som du bør være opmærksom på, er, om der er dug mellem glaslagene. Hvis der er dug mellem glaslagene, er det et tegn på, at din termorude er punkteret. Du bør altså skifte ruden.
  • Dug på indersiden af ruden – Er der dug på indersiden af termoruden, kan det være et tegn på, at ruden ikke isolerer særlig godt. I så fald bør den skiftes ud. Du skal dog være opmærksom på, at det også kan være på grund af, at der er fugtigt i dit hjem. Hvis det forholder sig sådan, skal du blot huske at lufte mere ud.
  • Kuldenedfald og træk ved vinduet – Oplever du, at der er træk og kuldenedfald ved et vindue, kan det skyldes utætte tætningslister eller kit. En anden årsag kan være, at ruden er forsynet med en dårlig isoleringsevne. Er dette tilfældet, bør du skifte termoruden.
  • Varmeregningen er høj – Synes du, at din varmeregning er steget? Så kan det være på grund af, at du trænger til nye termoruder. Der kan være en del penge at spare på varmeregningen, hvis du skifter dine gamle termoruder ud med nye lavenergiruder.

Har du fundet ud af, at det er på tide, at en eller flere af dine termoruder bliver skiftet ud, så tag et kig på termoruder på mål.