Udskiftning af fuger er godt for din bolig

Revnede eller porøse fuger i brusenichen, omkring vinduerne eller i boligens murværk er ikke noget sundt tegn. Og årsagen kan være mange forskellige ting. Men at få udskiftet fugerne er helt sikkert en god idé, som både vil være godt for både din bolig og for dig. Derfor bør man også få gjort noget ved fuger, der ikke er i god stand.

Hvor i hjemmet kan man få udskiftet fuger?

Udskiftning af fuger er en opgave, som helt sikkert er godt givet ud. Det er samtidig en opgave, der kan udføres flere steder i hjemmet – både indendørs og udendørs. Det er blandt andet disse dele af boligen, som kan have godt af nye fuger:

  • Fuger i brusenichen
  • Fuger omkring vinduer
  • Fuger i murværk på facaden

Utætte fuger i brusenichen er et problem, da der kan opstå problemer med fugt og skimmel. Derfor er det et rigtig godt sted at få nye fuger. Dine vinduer kan også få forlænget deres levetid, hvis fugerne omkring vinduet udskiftes, når de er begyndt at revne eller er blevet porøse. Og er der revnede eller porøse fuger på husets facade eller murværk, fortjener de også opmærksomhed og en udskiftning.

Facadens fuger fortjener også opmærksomhed

At få udskiftet fuger er som sagt en opgave, der kan udføres inde og ude. Og det er blandt andet boligens facade, der kan have godt af en forbedring. For gamle fuger i murværket på boligen, der enten er krakeleret eller er blevet porøse, kan forringe modstandsdygtigheden og levetiden på forskellige dele af huset.

Ønsker man at høre mere om, hvordan facaden kan få en opgradering, og hvad det for eksempel vil koste at få udskiftet fuger, kan man altid indhente et tilbud fra en specialist. Det gælder blandt andet udskiftning af fuger på facade fra Nordjysk Totalrenovering og andre murerfirmaer. En sådan opgave koster ikke alverdens, men udbyttet er helt sikkert stort.

Hvornår bør man udskifte fugerne i facaden?

Det kan være svært for boligejere at vurdere, hvornår man bør få udskiftet fugerne i facadens murværk. Især hvis man ikke har den store erfaring på området, f.eks. som ny boligejer. Der er dog hjælp at hente.

Som ved andre områder af boligens konstruktion, er det også en god idé løbende at holde øje med standen på boligens forskellige fuger. Indenfor og udenfor. For det kræver ikke den store erfaring eller viden at se, om en fuge er revnet, skaller eller er porøs. Og er det først tilfældet, er det nok på tide at kontakte et murerfirma som nemt kan løse sådan en opgave for dig.