Sådan gør du dit hus klar til efteråret og vinteren

Sommeren er officielt slut, og vi begynder at gå imod koldere tider. Dette betyder også at vi ikke kan sidde ude på terrassen indtil kl. 23 mere, uden stor jakke og masser af tæpper. Derfor skal der snart gøres klar til at lukke grillen ned for sæsonen og pakke havemøblerne ind. Men hvad skal man egentlig huske, når man skal pakke ens terrasse og have ned for vinteren? Kig med her for at få tips og tricks til hvordan du går dit hus klar til vinterens kolde måneder.

Pak havemøbler og grill ned

Hvis du har en stor terrasse der er fyldt med havemøbler og grill, er det en god ide at pakke det hele sammen, når det begynder at blive koldere. Især hvis dine havemøbler er lavet ud af træ, er det vigtigt at de bliver pakket væk under vinteren. Havemøbler har ikke godt af at stå ude hele året rundt. De kan nemt blive grimme og aflagte at se på, på grund fra sol og regn. Men inden du begynder at pakke havemøblerne væk, er det vigtigt at du først give dem en ordentlig tur med børste og sæbevand. Havemøbler har godt af lige at blive vasket, inden de kommer ind og stå over vinteren. På den måde kan de også stå og tørre hen over vinteren.

Sæt krukker og blomster indenfor

Du har helt sikkert masser af krukker med blomster både ud i haven og på terrassen. Her er det dog vigtigt at huske på, at ikke alle blomster kan tåle vinteren kolde vejr. Derfor er de altså en god ide lige at tjekke op på, hvilke af dine krukker der kan holde til at stå udenfor hen over vinteren. De krukker der ikke kan holde til at stå udenfor, hen over vinteren, skal du have indenfor – måske i en garage.