Tips til vedligeholdelse af træværk

Træværk er meget smukt at kigge på. I din have kan træ danne rammen om mange ting såsom i form af et hegn, et stakit eller andet. Derudover kan der være en flot trækonstruktion på dit hus og meget mere. 

Som sagt kan træværk være yderst smukt, men det kræver, at det er vedligeholdt. Træ mister hurtigt sin charme, hvis det ikke bliver passet på den rigtige måde. Så husk at vedligeholde dit træværk med træbeskyttelse.  

Sådan gør du træværket klar til behandling med træbeskyttelse

Der er rigtig mange, som bare springer ud i at påføre træbeskyttelse på deres træværk uden først at gøre klar til det. Det kan dog ikke betale sig, da du derved risikerer, at træværket begynder at skalle meget hurtigt, og du skal i gang med at give det træbeskyttelse igen. Brug derfor en smule tid på at gøre træet klar, før du påfører træbeskyttelsen. 

Nyt træværk

Det kan godt være, at træværket, du har fået hjem fra en forhandler, er nyt for dig. Men træet er allerede i gang med en helt naturlig nedbrydningsproces. Derfor er det meget sandsynligt, at du kan finde steder, hvor der eksempelvis er løse fibre, eller hvor træet er gråt og trist. Opdager du disse ting, bør du behandle træet med produkter, der kan fjerne belægninger. 

Ældre træværk

Skal du i gang med at behandle ældre træværk, der tidligere har fået træbeskyttelse? Så er der en god mulighed for, at det skaller. Disse afskalninger skal du fjerne med enten slibepapir, en slibemaskine eller et skrabejern. Rengør efterfølgende træværket. Støder du på træ, der er råddent, skal det udskiftes.