Tips til den ideelle skrivebordsplads

Om så det er på et stort kontor med en masse kollegaer eller på hjemmekontoret, så foregår rigtig meget arbejde nu til dags foran skrivebord og computer. Denne arbejdsform kan for nogle være en udfordring, både når det kommer til fysisk helbred og koncentrationsevne. Her er et par tips til, hvordan du skaber de bedste rammer til en produktiv og behagelig arbejdsdag på kontoret.

Fokus på ergonomi

Man kan nogle gange komme til at få dårlige sidde- og bevægelsesvaner, når man sidder foran computeren hver dag på arbejde. De forkerte bevægelser eller en passiv sideform, som ikke støtter ryggen korrekt, kan lede til muskelsmerter, spændinger og hovedpine. Det kan derfor anbefales, som det første, at sikre sig, at møblementet på kontoret er tilrettet din krops behov.

Et eksempel her kunne være selve computeropsætningen. Sidder du og kigger ned i skærmen hele dagen, kunne du evt. prøve en skærm der er hævet, så den passer til din øjenhøjde, uden du behøver kigge ned. Tastatur og mus spiller også en vigtig rolle. Du kan fx forebygge museskader i hånden ved enten at placere musen i midten foran dit tastatur, så du undgår den ulige bevægelse til siden, hver gang du rækker ud efter musen, eller du kan prøve en rollermouse, der både giver støtte og den rette position. Det kan også gøre en rigtig stor forskel at sidde i en ergonomisk kontorstol, så man lettere kan undgå rygproblemer på længere sigt.

Brug af lys og farver

Når det kommer til koncentrationsevne og produktivitet, kan lys og farver spille en ret stor rolle. Hvis man ofte føler sig træt og udmattet, kan den rette belysning faktisk hjælpe med at live én op igen. Du kan også med fordel indrette med farver, der virker beroligende for dig. For mange miksede farver kan nemlig virke stressende og bryde dit fokus.